Voetbal

Geplaatst op: 30-01-2014

Voetbal is een sport die al vele jaren wordt beoefend op professioneel en recreatieniveau zoals bijvoorbeeld VV De Hoop. Het is de bedoeling dat twee teams van 11 spelers de bal bij de andere partij in het net proberen te spelen. Uiteraard staat er bij beide partijen een keeper in het doel die het scoren van de andere club moet voorkomen. Officieel is voetbal ontstaan in Engeland. Hier werd dan ook de oudste club ter wereld opgericht, Notts County FC. In 1904 ontstond de FIFA en in 1954 zag de UEFA het levenslicht, welke beiden wereldwijd veel wedstrijden organiseren.

Verschillende spelers en clubs

Over de hele wereld zijn diverse voetbalclubs, de ene iets bekender dan de andere. Behalve bekende clubs zoals Spartak, Tottenham Spur, FC Twente en FC Barcelona zijn er ook talloze amateurclubs. Er spelen diverse voetballers bij deze vele clubs, van bekende spelers zoal Ruiz en De Zeeuw tot de amateur voetballertjes die in de F spelen. Of je nu een wereldberoemde speler of een amateurspeler bent, je kunt je er vast wel in vinden dat voetbal een van de leukste teamsporten is die je kunt beoefenen.

Voetbal tv programma's

Omdat voetbal ontzettend populair is, zijn er veel televisie programma's die om deze sport draaien. Vooral met nationale en wereldwijde evenementen zoals de Premier League en het WK voetbal zijn deze programma's veel te zien op tv. Wilfred Genee met Voetbal International (in de volksmond bekend onder de naam VI) is een van de populairste programma's dat al vele jaren op tv te vinden is. Op een leuke en gezellige wijze worden de laatste nieuwtjes op het gebied van voetbal besproken, zoals uitslagen, transfers en trainers.