Paralympics Spelen

Geplaatst op: 14-01-2014

Het is fantastisch om te zien dat mensen die leiden aan een handicap zich niet laten stoppen om door te gaan. Minder valide mensen zijn ook in staat te sporten, maar niet de standaard varianten dit wordt dan ook aangemoedigd. Zo is er sinds 1948 Paralympics, waar mensen met een handicap aan mee kunnen doen. Zo kunnen de gehandicapte topsporters toch mee doen aan wedstrijden.

De verschillende Paralympics Spelen

Er worden in deze tijd maar liefst 20 zomersporten gehouden en vijf wintersporten. De zomersporten willen ieder jaar nog afwisselen. Zo zijn er vroeger ook Paralympics spelen geweest welk gewichtheffen, snooker en koersbal in hun spelen hadden. Deze zijn echter al meerdere jaren niet mee genomen in de spelen.

Biatlon, topsport

De sporten lopen uit een voor mensen met een lichamelijke handicap tot mensen met een visuele beperking. Zo is er een sport in de spelen die Biatlon wordt genoemd en sinds 1988 al op de spelen te spelen valt. Tijdens de Biatlon zijn er 3 verschillende classificaties met de naam; Zittend, Staand en Blind. Door een gids met de visueel beperkte skiër mee te sturen kan de man of vrouw toch de sport beoefende. Dit maakt nogmaals duidelijk  wat een fantastisch initiatief Paralympics is. Mensen met een visuele beperking of lichamelijke handicap te laten sporten en kans te geven hun talent te uitten.