Golf

Geplaatst op: 24-02-2015

Golf wordt als sport steeds bekender. Voorheen was deze sport vooral bekend als een sport voor de rijken. Dit is echter erg veranderd. De kosten om lid te worden van een golfclub zijn drastisch gedaald en daardoor is de sport nu ook beschikbaar voor Jan Modaal die voorheen was aangewezen op midget golf. Ook de kosten van het speelmateriaal kunnen goed beperkt gehouden worden, door voor goedkopere merken te kiezen of door goed de golfshop uitverkopen in de gaten te houden. Veel mensen die golfen houden van het feit dat ze wel met mensen samen spelen, maar wel volledig zelf verantwoordelijk zijn voor winst of verlies. Het is daarnaast een echte uitdaging en er dient veel getraind te worden. Op geluk red je het niet.

Professioneel golf

Er zijn maar weinig mensen die met golf echt een boterham kunnen verdienen, net als eigenlijk bij praktisch alle sporten. In Nederland is Joost Luiten het talent, en op dit moment de enige die op top niveau mee kan met de rest van de wereld. Hij speelt grote toernooien als de KLM Open en DP World Tour Championship. Hij heeft al behoorlijk wat prijzengeld en bekers binnengesleept. Het is erg lastig om het te kunnen maken in de golfwereld, vanwege het feit dat het in Nederland nog steeds niet zo erg leeft als bijvoorbeeld Amerika.

Wedden op golf

Ook wanneer je niet zelf speelt, kan golf een leuke, spannende en interessante sport zijn. Je kunt namelijk via online wedkantoren wedden op golfwedstrijden over de hele wereld. Wanneer je dus zelf niet speelt, dan is het toch de moeite waard om te kijken of  'jouw' speler het goed doet. Wanneer deze namelijk wint, dan kan het best dat ook jij met een flinke smak 'prijzengeld' naar huis gaat.